Verjetno ste že vsi slišali za trend iz Amerike, ki postaja pri nas vse bolj popularen – baby shower zabava, ki jo organiziramo nosečki pred ali po rojstvu njenega malčka. Zadnje čase opažam, da je tovrstnih zabav pri nas vse več. Sicer ne vem, ali je to zato, ker sem nekako vstopila v leta, ko se trebuščki vrstijo en za drugim, ali pa je temu res tako.

Pri organizaciji take zabave napisanih pravil ni, zato bi pri tem izpostavila en velik plus – to delate za vašo sestro/prijateljico/hčerko in ni važno, kakšna je zabava, koliko vas je tam ali kako draga darila prinesete. Gre za to, da se družite, dokler ima vaša nosečka še čas za druženja in mirne pogovore, brez tistega sladkega joka malčka. Na malce šaljiv način bi lahko rekli, da tako, kot je pri bodočih nevestah dekliščina tista zabava, s katero se »poslovi« od samskega življenja, je baby shower zadnja zabava, preden bo mala kepica napolnila mamino srce in “vsako” minuto njenega dne.

Vkolikor niste najbolj navdušeni nad idejo Baby Shower-ja, nič hudega! Pripravite kakšno manjše druženje z bližnjimi prijateljicami ali odpeljite nosečko na razvajanje ali izlet. Tudi s tem jo boste prijetno presenetili! Ni potrebno veliko, da nekoga osrečite! Razmislite, kaj ima vaša nosečka najraje, v čem najbolj uživa, ali si česa posebno želi… peljite jo v gledališče, skupaj obiščita kakšen tečaj, razvajajta se z manikiro, pomagajte ji nakupiti stvari za dojenčka … ni važno, kakšen način si izberete, pomembni so skupni trenutki, saj so ti najbolj cenjeni.

Sama sem med tistimi, ki uživajo v organizaciji baby shower-jev (še dobro, glede na to, da ponujam to storitev v svoji trgovinici 😀 ) in če ste tudi vi taki, vam organizacija takšne zabave ne bo povzročala težav. Res je, da se priprave začnejo običajno kar nekaj časa prej, a če imate voljo in čas ter malce pomoči drugih udeleženk, to ne bo problem.

Presenečenje, ki ga pripravite za slavljenko, naj bo res nepozabno, saj bo še bolj polepšalo zadnje tedne nosečnosti. Zberite njene bližnje sorodnice in prijateljice, s katerimi bo želela proslaviti svojo nosečnost, specite kaj okusnega, pripravite zabavne igrice, ob katerih se boste vse nasmejale (ideje za te bom objavila v prihodnjih blogih) in ji kupite kakšno darilce, ki ga potrebuje. Moja specialiteta pa je dekoracija prostora – če se ne boste same podale v izdelavo, me kontaktirajte za pomoč ali si na spletni strani poglejte zavihek »trgovina«, kjer najdete veliko ročno izdelanih tortic iz pleničk. Za posladek pa specite še pravo, da bo dovolj energije za čvekanje in igranja igric!

Za pomoč pri organizaciji, različnih idejah in nasvetih se pa vedno lahko obrnete name 🙂

 

Prelep vikend vam želim!

Lea